خون مطهر!

باسمه تعالی

هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمْ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَإِنْ کَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُبِینٍ (1)
اوست آن کس که در میان بى سوادان فرستاده اى از خودشان برانگیخت، تا آیات او را بر آنان بخواند و پاکشان گرداند و کتاب و حکمت بدیشان بیاموزد، و ‏‏‏‏[آنان] قطعاً پیش از آن در گمراهى آشکارى بودند.

***
« ... حضرت امام جعفر صادق (ع)  در رابطه با مقام ومنزلت معلم می فرمایند: « هنگامی که روز قیامت شود، خداوند تمام انسان ها را جمع می کند و چون ترازوی اعمال نهاده شد و خون شهیدان را با مرکب قلم عالمان و معلمان بسنجند، ارزش مرکب آنان بر خون شهیدان فزونی خواهد داشت ».

این ارزش بدان جهت است که شهیدان در سایة علم و تربیت معلمان  و تعلیم شایستة آنان به خدا راه یافته و لیاقت شهادت نصیبشان شده است.

حضرت امام سجاد (ع)  در رابطه با مقام معلم می فرمایند:« حق کسی که عهده دار تعلیم توست آن است که او را بزرگ شماری و مجلس او را سنگین بداری و نیکو به وی گوش فرا دهی و روی خود را بر او کنی و با او بلند سخن نگویی و کسی را که از او چیزی  می پرسد تو پاسخ ندهی و بگذاری که خود او پاسخ گو باشد و در مجلس او با هیچ کس به صحبت ننشینی و در محضر او بدگویی از کسی نکنی و اگر از او در نزد تو بدگویی شد از او دفاع کنی و عیب پوشش باشی و فضایل و مناقب او را آشکار کنی و با دشمنش همنشینی نکنی و با دوستش دشمنی نورزی؛ پس چون چنین کردی، فرشتگان خدای تعالی به سود تو گواهی خواهند داد که مقصد و مقصود تو از او و فرا گرفتن دانش او فقط برای خدا بوده نه به خاطر مردم ».

تعلیم و تعلم از شئون الهی است و خداوند، این موهبت را به پیامبران و اولیای پاک خویش ارزانی کرده است تا مسیر هدایت را به بشر بیاموزند و چنین شد که تعلیم و تعلم به صورت سنت حسنه آفرینش  درآمد. معلم، ایمان را بر لوح جان و ضمیرهای پاک حک می کند و ندای فطرت را به گوش همه می رساند. همچنین سیاهی جهل را از دل ها می زداید و زلال دانایی را در روان بشر جاری می سازد.در این مسیر مقدس ، بزرگانی همچون علامه شهید استاد مرتضی مطهری گام نهاده اند که نامشان بر تارک زمان می درخشد . شهید مرتضی مطهری  یکی از آن معلمان راستین است که با نگاه  ترکیبی  به همه معارف بشری نظر می کند و   تمامی تلاشهای علمی و عملی را  مقدمه ای برای عبادت می داند و با شهادت، عبادت عملی و علمی خود را کامل می سازد . به همین مناسبت روز شهادت این بزرگ مرد فرزانه را روز معلم نامیدند .

امام خمینی (ره) در رابطه با نقش معلم می فرمایند:« نقش معلم در جامعه، نقش انبیاست؛ انبیا هم معلم بشر هستند. تمام ملت باید معلم باشند؛ فرزندان اسلام تمام افرادش معلم باید باشند و تمام افرادش متعلم.»

معلمی شغل نیست؛ معلمی عشق است. اگر به عنوان شغل انتخابش کرده ای، رهایش کن و اگر عشق توست مبارکت باد. (شهید رجایی )... (1)

***
خدای کریم و دانا،  فرستادگانی از جنس بشر برای آموزش و پاک کردن انسانها برگزیده است تا آنچه نمی دانند بیاموزد (2)  و فرستادگان را منتی بر گروندگان راستین دانسته که پیش از آن در گمراهی بودند (3) پس آموزگاری کاری الهی و آسمانی است و آموزگار جز هدایت، اندیشه‌ای ندارد. اکنون باید دستان پر مهر معلم را بویید و خرمی دانش و پرهیزکاری را استشمام کرد چرا که برگزیده شدن برای چنین کاری از انسان، انسان می سازد و او هم انسان را!
زبان و قلم معلم همه هدایت گر است و کسی که این نباشد برگزیده نیست .
حوزه های علمیه همواره استاد را گرامی داشته اند و استادان نیز شاگردان را نیکو پروریدند تا هم سنت دانش پروری در حوزه ماندگار شود و هم شیوه ارج نهادن به مقام استاد .
حوزه در خود معلمان شهید هم دیده است کسانی که پژوهش و تدریس و عشق به آموختن را با خون خود رنگین کرده اند .
و همین نزدیک ها بود که باز قامت استادی به خون نشست . استاد شهید آیت الله مطهری.
***
حال باید دید در سالگرد شهادت این معلم حوزه ، چه پاسخی برای این پرسش‌ها داریم ؟

1- ضرورت ترویج افکار شهید مطهری در حوزه چیست ؟
2- ویژگی شهید مطهری بین حوزویان و نقش فکری ـ تربیتی وی  در دانشگاه کدام است ؟
3- پاسداشت مقام استاد در حوزه به بهانه سالگرد شهادت آیت الله مطهری چگونه است ؟
4- جایگاه شهید مطهری در حوزه در زمان حیات و بی مهری ها نسبت به او از سر چه بود؟
5- مخالفان امروزین  ترویج تفکر مطهری در حوزه کیانند و چه می‌گویند؟
6- نوآوری در حوزه و ارتباط آن با آثار شهید مطهری کدام است؟
7- عمل نشدن به اندیشه های استاد شهید در حوزه پس از گذشت سال ها و دلایل آن چیست ؟
8- راهکار تربیت طلاب جوان بر اساس آموزه ها و دریافته‌های استاد شهید چیست؟
9- چرایی تایید آثار شهید از سوی حضرت امام خمینی (ره)
10-  آیا استاد امروز حوزه چون مطهری روشنگر است و جان برکف و آیا کسی قدر دان مطهری ها ی امروز هست؟
............................

(1) . جمعه/ 2
(2) .
http://www.tbzmed.ac.ir/monasebat/moalem
(3) . بقره/ 152
(4) . آل عمران/ 164