برابر آموزههای دینی، تربیت انسان از نسلهای پیشین آغاز و تا مرگ ادامه دارد .
کنش خوب و بد انسان در زندگی میتواند در فرزند آینده و نسلهای آیندهاش اثرگذار باشد.
تربیت انسان به گونه مستقیم و به معنای عام ، اندکی پیش از انعقاد نطفه آغاز و تا پایان زندگی میانجامد.
تربیت به معنای خاص که از سوی پدر و مادر نسبت به فرزند اعمال میگردد، دست کم تا بلوغ شخصیتی کودک ادامه مییابد.
تربیت جنسی یکی از مهمترین و حساسترین گونههای تربیتی است که بیش از همه مورد غفلت قرار می کیرد
قرآن کریم در این باره کلیات مهمی دارد که با مرور آن می توان سامانه پیشرفته تربیت جنسی را تدوین و ترسیم کرد.
در باره تربیت جنسی دستاورد های علمی زیادی به دست آمده به ویژه آموزش مسائل جنسی به کودکان ، نوجوانان و جوانان همراه با رعایت فرهنگ خانواده .
این کار برای پبش گیری از آسیب ها لازم است اما نیازمند راهکارهای بومی و اسلامی است .
مهم ترین بخش کار، آموزش و تربیت جنسی زوجهای جوان است که نبود این خدمت باعث سرخوردگی ها و اشکالات فراوان در جامعه شده است.
من به خاطر چکیده سازی بحث و نیاز به ارایه آن از سوی یک استاد مربوطه ، از طرح بخش دستاوردهای علمی و دانشگاهی گذر می کنم.
آن چه در پی می آید مروری است بر آیاتی از قرآن کریم این کتاب وحیانی آسمانی که از سوی آفریدگار انسان و جهان نازل شده و قصدم تنها آشنایی چشم و ذهن با آیاتی است که به مسایل جنسی پرداخته است گرچه شاید آیات دیگری هم باشد که من فرصت مطالعه نکرده ام.
برخی آیات مستقیم به بحث مربوط می شود و برخی غیر مستقیم . هر آیه نیز نکات متعددی دارد که گاه فهم آن نیازمند مراجعه به تفسیر است.
در باره تربیت جنسی و جزئیات آن ، روایت ها و حدیث های بسیار و جالبی از ائمه معصومین داریم که مراجعه به آن، خود فرصت دیگری میطلبد.
دقت کنید آنچه پیش رو دارید شماره آیات با عنوانی است که من پیشنهاد کرده ام و لزوما عین پیام آیه نیست .
حتما نظر بدهبد تا بحث کامل تری داشته باشیم.
خویشتن داری پیش از ازدواج / نور33
پاکدامنی ؛ پسندیده انبیاء91
ازدواج ؛بایسته / نور32
دوست دختر / بقرة235 و المائدة5
دوست پسر / یوسف 23
همسر شایسته یا زیبای ناشایست؟ / بقرة221
همجنس بازی / قمر37و38ـ الاعراف80تا 84 ـ نمل54تا 58
عشق / احزاب4
بهشت حوریان / واقعة34 تا37ـ واقعة22 و23ـ دخان51 تا54 ـ طور20 ـ رحمن71تا76 ـ صافات48 و 49
جذابیت حیا ، نجابت و نیرومندی / قصص25 و26
رابطه حجاب و سکس / نور60 ـ احزاب59
عفت سخن و صدا / احزاب32
اجازه ، نگاه ، آسایش /احزاب53
آراستن و تربیت جنسی / احزاب33
اتاق خواب / نور58 و59
شگفتی از حسن زنان / احزاب52
نافرمانی جنسی مرد / بقرة226 و 227 ـ مجادلة3 تا 5
نافرمانی جنسی زن / نساء34
هم لباسی / بقرة187
جدایی / بقرة228 تا 232 و 236 و 237 ـ احزاب49
ازدواج با بیوهگان / بقرة234
شریک جنسی نامشروع / نساء15 تا 18
شریک جنسی پاک / نور26
هوسرانی / نساء19 تا21 و27
شهوترانی / آل عمران14ـ مریم60
رابطه با این ها ممنوع / نساء23 و24
حریمهای مکانی/ نور27تا29
نگاه مرد /نور30
نگاه زن و زینت / نور31
زمان و موضع سکس /بقرة197 و222 و223 ـ طلاق4
بهداشت (پاکی) پس از سکس / مائدة6
یک داستان عشقی / یوسف23تا32 و50تا 53
رابطه مجاز/احزاب37
رابطه جنسی منجر به تولد / شورى50 ـ اعراف189 ـ رعد8 ـ انبیاء90 ـ فاطر11 ـ احقاف15
یک خبر : مسائل جنسی، ریشه نیمی از طلاقها در ایران:
دکتر سیدکاظم فروتن سرپرست کلینک سلامت خانواده با ابراز نگرانی از رشد طلاق در کشور فاش کرد که ریشه جدایی بیش از نیمی از زوجها از یکدیگر، مسائل جنسی است. وی برای حل این مشکل، خواستار اصلاح نگرشها در باره مسائل جنسی، آموزشهای پس از ازدواج و تشکیل شورای عالی خانواده در ایران شد. وی ادامه داد: در خانوادههایی که مسائل جنسی، زناشویی و ارتباطات عاطفی زن و شوهر مناسب نیست، والدین در تربیت فرزندانشان ناموفق بودهاند و عمده این فرزندان مستعد انحرافات فرهنگی و اخلاقی می باشند.
سرپرست کلینیک سلامت خانواده به همین دلیل بر اجباری شدن مشاورههای قبل ازدواج همانند سایر آزمایشهای ضروری تاکید کرد و خواستار تشکیل شورای عالی ازدواج شد. وی با بیان این که مشاورههای قبل از ازدواج برای شروع عملی زندگی سالم و پرنشاط بسیار حائز اهمیت است، گفت: زن و شوهری که طلاق میگیرند، دچار ضربات شدید روحی و روانی در زندگی میشوند.
فروتن با تاکید بر این که باید با مسائل جنسی به صورت علمی برخورد شود، تصریح کرد: جامعه ما تاکنون رویکردی عالمانه به این موضوع نداشته است و برخورد احساسی در نگرش به مسائل جنسی، مشکلات را بیشتر از گذشته خواهد کرد. همچنین باید از تعصبات غلط در طرح مسائل جنسی جلوگیری به عمل آورد. مسئولان باید در بعد تربیتی، روانشناسی، روانپزشکی، حقوقی، فرهنگی و اجتماعی مسائل جنسی به طورعلمی برخورد کنند و در تمامی کشورها نیز با این گونه مسائل با دید علمی نگاه میکنند. زیرا مشکلات جنسی، انحراف جنسی نیست بلکه در صورت آموزش غلط ، امکان انحراف وجود دارد.
وی با بیان این که بر اساس آموزههای دینی ما هیچ نهادی نزد خداوند محبوبتر از نهاد خانواده نیست و آنچه جامعه را به سمت آرامش میبرد، تشکیل خانواده است گفت : نگاه اسلام هم به غریزه جنسی نگاه نفی سلب و خشونت نیست بلکه بر ارضاء صحیح آن تاکید شده است. به همین علت نباید به علت نداشتن برنامهریزی برای کاهش مشکلات جنسی، صورت مسئله را به کلی پاک کرد. فروتن گفت: به علت حساسیت و گستردگی مسائل جنسی و نقش اساسی آن در قوام خانواده باید شرایط مناسب را برای نگاه مثبت به مسائل سلامت جنسی فراهم کرد زیرا صحبت از سلامت جنسی در کشور اکنون به صورت ضدارزش درآمده است. این درحالیست که آموزههای دینی با فرهنگ ما در نگرش به سلامت جنسی کاملاً متفاوت است؛ بنابراین هر اندازه سلامت جنسی در افراد سالم ارتقا یابد، کانون خانواده از استحکام بیشتری برخوردار خواهد بود.
وی با تاکید بر این که به مسائل جنسی صرفاً نباید به عنوان یک بیماری یا اختلال جنسی و روحی نگاه کرد، اضافه کرد: سلامت جنسی در خانوادهها، سلامت خانوادهها و جامعه را به دنبال دارد که در کشور به آن توجه لازم نشده است.
سرپرست کلینیک سلامت خانواده یادآور شد وظیفه وزارت علوم و وزارت بهداشت است که با ایجاد رشته تخصصی خانواده و سلامت جنسی، افراد خاصی را برای این مشکل جدی ولی به ظاهر پنهان جامعه، تربیت کنند. سرپرست کلینیک سلامت خانواده با تاکید بر این که در کشور باید شورای عالی خانواده تشکیل شود، گفت: این شورای عالی باید در خصوص مسائل تربیتی و فرهنگی خانواده و از جمله مسائل مرتبط با سلامت جنسی و ارتقای آن بحث و برنامه ریزی کند تا خلا موجود در این زمینه در جامعه برطرف شود.
اگه دوست داری اینجا نظر بده: نظر جالب
----------------------------------------------------------------