حادثه‌ای در راه است...

حادثه‌ای در راه است...
نگاهی گذرا به جنگی که انقلاب را جهانی کرد
«ما انقلاب خود را در جنگ به جهان صادر کردیم.»
آن روز که خمینی کبیر(ره) این را گفت، شاید خیلی‌ها در باورشان نمی‌گنجید و حتی بعدها بر زبان آوردند که کجا انقلابمان را صادر کرده‌ایم. ما حتی درون کشور هم با خودمان مشکل داریم! تحولات تاریخ اما، همان بود که امام گفته بود.... این متن در نشریه امتداد به چاپ رسیده

 

اتفاقی که در بهمن 1357 افتاد، آتش بیدادی بود در زیر خاکستر استعمار غرب که جهان را پر کرده بود. دشمن، کم‌کم درد را احساس می‌کرد به درد یک زخم کاری و گزنده که ابهت پوشالی‌اش را فرو می‌ریخت. شبکة اول تلویزیونی بی‌.بی.‌سی گزارش داد: «آنچه در ایران در سال 1979 رخ داد، نه تنها برای ایرانیان، بلکه برای تمام ادیان جهان، نقطه عطفی بود که از بازگشت میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا به اصولگرایی مذهبی خبر می‌دهد.(1)»

روزنامه تایمز چاپ لندن هم نوشت: «دنیای غرب به دلیل انقلاب ایران، بار دیگر اسلام را کشف کرد... و ما غربی‌ها خیلی زود فهمیدیم که الله‌اکبر یعنی خدا بزرگ‌تر است.(2)»

با آغاز جنگ و دفاع جانانه فرزندان انقلابی خمینی کبیر، صفحه دیگری از انقلاب اسلامی ایران، گشوده شد، «شهوگار با دور بوندی» خبرنگار نیجریایی می‌گوید: «بعد از گذراندن دو روز در جبهه‌های جنگ، من به این نتیجه رسیدم که مسلمانان ایرانی امروز متعهدترین جنگ‌آوران روی زمین‌اند و اینها بزرگ‌ترین حادثه‌هایی هستند که اسلام در قرون اخیر داشته است و جمهوری اسلامی قوی‌ترین ملت جهان است.(3)»

پرفسور «بل» متخصص علوم سیاسی از دانشگاه تگزاس نیز در سخنرانی خود با عنوان «انقلاب ایران و جنگ ایران و عراق» در کویت می‌گوید: «ایران را می‌توان به عنوان یک ابرقدرت نام برد و این انقلاب باقی خواهد ماند و همچنان به پیش خواهد رفت، حتی اگر امام خمینی در بین مردم نباشد.(4)»

این نگاه پرفسور بل از مانایی انقلاب حکایت داشت، اما «تراب زمزمی» متفکر مسلمان تونسی، از صدور آن می‌گوید: «انقلاب اسلامی ایران فقط به ایرانیان تعلق ندارد، بلکه به همه مسلمانان جهان مربوط می‌شود. اوضاع لبنان، آفریقای جنوبی و... این را ثابت می‌کند و برای مسلمانان این کشورها محور، انقلاب ایران و رهبری امام خمینی است. در هر قیام و تظاهراتی از شعارهای انقلاب اسلامی استفاده می‌شود.(5)»

دشمن این جنگ را برای یک هدف مشخص آغاز کرده بود. به گفته «محمد ولد سالک» مسئول روابط خارجی پولیساریو:

«این جنگ، مأموریتی بود که از سوی آمریکا و ارتجاع منطقه، به منظور شکست انقلاب اسلامی به صدام واگذار شد.(6)»

نتیجه عکس داد و موجب استحکام پایه‌های انقلاب و صدور فرهنگ آن شد.

هر رزمنده‌ای که شهید می‌شد، هر عملیاتی که پیروز می‌شد و هر روز که می‌گذشت، جهان در حسرت فرو می‌رفت و آدم برفی با ابهت غرب را آب می‌کرد.

پایداری هشت ساله در جنگ تحمیلی، تکرار مشق پیروزی خون بر شمشیر بود و فقر وغنا، ایمان و رذالت و مظلوم و متجاوز را رو در روی هم قرار دارد و سرافرازی نصیب آنان شد که به خدای خویش ایمان داشتند و استقامت کردند.

اکنون ملت آزاده‌ای که پیروز میدان پیکار حق علیه باطل شد، آماده بود تا با عزت و افتخار، آموخته‌های خود را در اختیار دیگر ملت‌های مظلوم بگذارد.

محسن رضایی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس، گوشه‌ای از این انتظارات را بازگو می‌کند: «عملیات فاو، کربلای 5 و والفجر 10 از عملیات‌های غرورآفرین ایران بود و پیروزی ما بعد از سال‌های اولیه جنگ باعث شد که با استفاده از «توسعه تجربی» که در جنگ به دست آمده بود. پیشرفت‌های قابل توجهی را در مقابل تهاجمات عراق به دست آوریم و این تجارب را در اختیار کشورهای لبنان و بوسنی و هرزگوین قرار دهیم که نهایتاً تأثیر مطلوب این‌گونه جنگ‌ها را نیز در آن دو کشور شاهد بودیم.»

وی اندیشه‌های «کلاسیک، چریکی و عملیات محدود رزمی» را از اندیشه‌های مطرح در دوران جنگ تحمیلی برشمرده و می‌افزاید: «بنی‌صدر با رهبری اندیشه کلاسیک و با چهار عملیات، نتوانست به مقابله با نیروهای عراقی بپردازد. عملیات چریکی نیز در آن دوران تنها توانست ضربه‌های کوچکی به دشمن وارد کند. ما در دوران جنگ با استفاده از فرماندهان جوان و نیروهای مخلص حاضر در صحنه‌های نبرد توانستیم ضربه های سنگینی به دشمن وارد کنیم که همین امر باعث شد با اندیشه عملیات «محدود درونی» به مقابله با رژیم بعث بپردازیم.»

امروز در جای‌جای جهان که فریاد مرگ بر آمریکا طنین‌انداز می‌شود و انسان‌های امیدوار و بیدار بر ستم و طاغوت می‌شورند، باید در آن رد پای انقلاب اسلامی ایران را یافت. اگر رژیم اشغالگر قدس که تنها در طول شش روز ارتش عربی را در هم شکسته بود، امروز در 33 روز تهاجم بی‌رحمانه به لبنان نتوانست به هیچ هدفی برسد و دست از پا درازتر از چنگال غیرتمندانه حزب‌الله گریخت، کدامین مکتب و کدامین انقلاب را باید پیروز نامید؟

پس به دلاورمردان و شیرزنان هشت سال دفاع مقدس باید تبریک گفت که سکوی پرش صدور انقلاب را با فداکاری‌های خود مهیا کردند.

حادثه‌ای در راه است. انقلاب اسلامی ایران صادر شده و آماده باش سراسری اعلام شده است. الیس الصبح بقریب؟

............................................................................................................................................................................................................ 

پی‌نوشت‌ها:

1. عصر امام خمینی، ص 60.

2. عصر امام خمینی، ص 65.

3. نیروهای مسلح در وصیت‌نامه امام، ص 90.

4. نیروهای مسلح در وصیت‌نامه امام، ص 190.

5. اطلاعات، 2/7/65، نقل از: نیروهای مسلح در وصیت‌نامه امام، ص 193.

6. انقلاب اسلامی در چشم‌انداز دیگران، ص 87.